Erről neked is tudnod kell! A Szülők Háza Családban bővítjük az elérhető programjaink repertoárját, hogy még többet segíthessünk!

Mert mi tényleg értetek vagyunk, hogy nektek jobb legyen….

Ősztől egy új fejlesztő programmal bővül a Szülők Háza Család Bölcsőde hálózatunk, ezen kívül megnyitja kapuit a külön a fejlesztésre specializálódott Kamaraerdei Fejlesztő központ.

Lássuk, hogy mit is jelent ez?

Az új program alapján ősztől minden Szülők Háza Család bölcsődéjébe beiratkozó gyermek automatikusan részt vesz egy úgy nevezett Longitudinális Komplex Diagnosztikai neuro-szenzomotoros vizsgálaton, mely vizsgálat segítségével a kedves szülő informálódhat gyermeke aktuális idegrendszeri érettségéről. Az eredmény kiértékelése után lehetőség lesz a szülőnek és a terapeutáknak megbeszélni az esetlegesen szükséges további lehetőségeket a gyermek egészséges fejlődése érdekében. Szerencsére a Kamaraerdőben nyíló új egységünk különlegessége ezeknek a fejlesztő terápiáknak lesz majd a madárfészke.

Elhatároztuk, hogy lehetőséget teremtünk arra, hogy bármilyen fejlesztő terápiára is legyen szüksége a gyermeknek az a Szülők Háza Családon belül elérhető legyen és kényelmesen a gyermek biztonsági zónáján belül – gondolunk most a gyermek bölcsődéjére, ahol komfortosan érzi magát- akár már a jól ismert kisgyermek nevelőkkel együtt a gyermek rendelkezésére álljon. Kutatásaink eredményeként világossá vált, hogy napjainkban több gyerek számítana fejlesztő támogatásra, mint amennyi elérhető. Ezek az eredmények egyértelműsítették számunkra, hogy fontos, hogy ne csak a bölcsődéink által lefedett 5-éves korosztály, hanem az óvodás és kisiskolás korosztályba tartozó gyermekek számára is elérhetővé tegyük új terápiás szolgáltatásaink, melyek így nem csupán csak a Szülők Háza Család bölcsődéibe járó gyerkőcöknek lesznek látogathatóak!

Továbbá fontos megemlíteni, hogy a Szülők Háza Család egységeiben a terápiák és fejlesztések holisztikus szemléletben fognak zajlani és a családot egységként kezeljük. Nem csupán a gyermekkel foglalkozunk, hanem a gyermek egész hátterével. A szülőket folyamatosan bevonjuk a terápiás foglalkozásba, mindenről konzultálunk és rendszeres lesz a kapcsolattartás is. A családoknak a terápia alatt lehetőségük nyílik minden hónapban egy már előre egyeztetett időpontban konzultálni a terapeutával a gyermek fejlődéséről, tehát nem csak a terapeuta, de a gyermek legszűkebb környezete is együtt dolgozhat a sikerért. Ezt megerősítve helyben, a bölcsödében pszichológus és családsegítő támogatja majd a folyamatot a magasabb komplexitás érdekében. A Szülők Házában dolgozó összes szakember folyamatosan együttműködik egymással, csapatmunkában egymás szaktudását kiegészítve törekednek a tökélestes állapot elérésére. Kamaraerdei bölcsődénk kezdetként a mozgásterápia két lényeges elemével a TSMT terápiával és az úgynevezett Alapozó terápia lehetőségével várja majd az érkező gyerekeket.