Zsidákovits Melinda

Zsidákovits Melinda

Szülők Háza Fejlesztő Program vezető

2017-ben végeztem szociálpedagógusként, ezzel párhuzamosan végeztem el a BHRG Alapítvány Tervezett Szenzomotoros Tréning képzését, az Alapozó Terápiák Alapítvány alapozó terapeuta képzését, valamint a Komplex Mozgásterápiát.

Tanulmányaim során szakmai gyakorlatomat és önkéntes munkámat a Down Alapítványnál, valamint állami iskolában végeztem. Mindezek mellett megszereztem Alternatív Képességfejlesztő Lovasterapeuta végzettségemet, mellyel 2013-óta hátrányos helyzetű gyermekek mindennapjait segítettem lovammal.

Jelenleg elsősorban óvodások és kisiskolások számára tartok TSMT és alapozó terápiás foglakozásokat, továbbá befejezem tanulmányaimat gyógypedagógia szakirányon. Emellett a Longitudinális Komplex Diagnosztikai neuro-szenzomotoros vizsgálattal mérem fel a hozzám forduló gyermekek aktuális érettségi szintjét.

Célom, hogy a Szülők Házába járó gyerekeknek és családjaiknak helyben tudjak segítséget nyújtani, anélkül, hogy értékes időt pazarolnánk el a megfelelő terápia kiválasztására.

Mérvay Klári

Mérvay Klári

Fejlesztő

Mérvay Klári vagyok, az ELTE BGGYK- ra jártam szomatopedagógia és értelmileg akadályozottak pedagógiájára. 2022-ben fejeztem be az egyetemet és utána elvégeztem a Komplex Mozgásterápia tanfolyamot. Az egyetemi éveim ellőtt és közben is dolgoztam már gyerekekkel. Mind táborok, fejlesztés, tanítás, vagy éppen játékos időtöltés céljából.
Nagyon fontosnak tartom, hogy a foglalkozások, amit tartok színesek és motiválóak legyenek a gyerekek számára. Sokkal könnyebb úgy elérni a fejlődést, ha közben jól érzik magunkat és szívese végzik a feladatokat.

Hajas Eszter

Hajas Eszter

DSZIT terapeuta és gyermekpszichológus

Hajas Eszter vagyok, DSZIT terapeuta és gyermekpszichológus.
Munkám során fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne fárasztó különóraként, hanem izgalmas és örömteli játékidőként éljék meg a fejlesztést. Törekszem a változatosságra, hogy minden órán új, kreatív, kellemes kihívást jelentő feladatokkal és ötletekkel állhassak a gyerekek elé.
A Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (DSZIT) Ayres és a budapesti pszichodinamikus iskola módszertanára épülő komplex terápiás rendszer. A DSZIT alapelve, hogy a résztvevők örömteli és változatos játéktevékenysége hordozza magában a fejlődést és gyógyulást. Az órákon a gyermek aktuális igényeihez igazodva közösen választjuk az aznapi játékokat és feladatokat, hogy aktív bevonódásuk az óra alakításába tovább fokozza saját motiváltságukat.
A DSZIT kifejezetten ajánlott ha:
– a gyermek bizonyos ingerekre (pl. tapintás, mozgás,…) túl érzékeny
– pont ellenkezőleg, sosem elég neki az ingerekből (pl. állandóan mozgásban van, mindent alaposan megtapogat,…)
– mozgáskoordinációja, különösen egyensúlya bizonytalan
– viselkedését és érzelmeit nehezen szabályozza
– önbizalma, önértékelése nem megfelelő
– nehezen működik együtt kötött feladathelyzetekben
Szeretettel várom a gyerekeket DSZIT foglalkozásaimra!

 

Maticsek Orsolya

Maticsek Orsolya

Dietetikus

Maticsek Orsolya vagyok, dietetikus, sport-specifikus dietetikai szakember, sportedző.

Edzőként tudom, hogy a sportolóknak ritkán van idejük órákat állni a konyhában. Szerencsére én is az a típus vagyok, aki a konyhában a hatékonyságot szereti, így garantálom, hogy nálam kizárólag könnyű és gyors receptekkel, a mindennapokba könnyen beépíthető praktikákkal fogsz találkozni. Legyen szó sportról, életmódváltásról vagy betegségről, úgy gondolom, hogy csak akkor tudunk eredményeket elérni, ha dietetikusként 100%-ig alkalmazkodunk az életritmusodhoz. Ez a mai felgyorsult világban gyakran nagy kihívást jelent, ezért a tanácsadás során arra törekszem, hogy minden apróságot megtudjak rólad, az életmódodról és a sportágadról, hogy a lehető legkönnyebben tartható táplálkozási tervet állítsuk össze számodra. Hiszen hiába van valami leírva a nagy könyvben, ha az életben nem működik.

Kardalus Judit

Kardalus Judit

Állatasszisztált terápia/ Kutyás terápia

Kardalus Judit vagyok, ének-zene karvezetés szakon végeztem, évekig tanítottam különböző iskola típusokban, de mindig hiányzott mellőlem valaki, akivel még közelebb tudok kerülni a gyerekek szívéhez. Igen, a kutya! ?
Kutyákkal közel 20 éve foglalkozom, terápiás kutyáim vannak, rehabilitálok, illetve vakvezető kutyákat nevelek.
 Most Zseni dolgozik velem, aki 2021 szeptemberében született, fekete színű Labrador 
 Retriever fajtájú kutyus, érzékeny, kedves, dinamikus személyiség, labdamániás és nagy
 csodálója a gyerekeknek.

 Mottónk:

  „A játékmotívumot, amely fontos az emberi természetben, a művelődés érdekében kell   mozgósítani. Az oktatásnak szoros kapcsolatban kell lennie azzal, amit a gyermek szeret     csinálni, amire kíváncsi.” G. Stanley Hall (pszichológus)