Zsidákovits Melinda

Zsidákovits Melinda

Szülők Háza Fejlesztő Program vezető

2017-ben végeztem szociálpedagógusként, ezzel párhuzamosan végeztem el a BHRG Alapítvány Tervezett Szenzomotoros Tréning képzését, az Alapozó Terápiák Alapítvány alapozó terapeuta képzését, valamint a Komplex Mozgásterápiát.

Tanulmányaim során szakmai gyakorlatomat és önkéntes munkámat a Down Alapítványnál, valamint állami iskolában végeztem. Mindezek mellett megszereztem Alternatív Képességfejlesztő Lovasterapeuta végzettségemet, mellyel 2013-óta hátrányos helyzetű gyermekek mindennapjait segítettem lovammal.

Jelenleg elsősorban óvodások és kisiskolások számára tartok TSMT és alapozó terápiás foglakozásokat, továbbá befejezem tanulmányaimat gyógypedagógia szakirányon. Emellett a Longitudinális Komplex Diagnosztikai neuro-szenzomotoros vizsgálattal mérem fel a hozzám forduló gyermekek aktuális érettségi szintjét.

Célom, hogy a Szülők Házába járó gyerekeknek és családjaiknak helyben tudjak segítséget nyújtani, anélkül, hogy értékes időt pazarolnánk el a megfelelő terápia kiválasztására.

Bartisné Andrássy Anita

Bartisné Andrássy Anita

Fejlesztő

Bartisné Andrássy Anita vagyok, védőnő, TSMT terapeuta, illetve babamasszázs oktató.

Milyen esetekben várlak Titeket?:

– nem megfelelő mozgásfejlődés,

– megkésett beszédfejlődés,

– figyelmi, koncentrációs problémák,

– ADHD, autizmus,

– egyensúlyi problémák,

– beilleszkedési, tanulási és/vagy magatartás problémák.

Mérvay Klári

Mérvay Klári

Fejlesztő

Mérvay Klári vagyok, az ELTE BGGYK- ra jártam szomatopedagógia és értelmileg akadályozottak pedagógiájára. 2022-ben fejeztem be az egyetemet és utána elvégeztem a Komplex Mozgásterápia tanfolyamot. Az egyetemi éveim ellőtt és közben is dolgoztam már gyerekekkel. Mind táborok, fejlesztés, tanítás, vagy éppen játékos időtöltés céljából.
Nagyon fontosnak tartom, hogy a foglalkozások, amit tartok színesek és motiválóak legyenek a gyerekek számára. Sokkal könnyebb úgy elérni a fejlődést, ha közben jól érzik magunkat és szívese végzik a feladatokat.
Kardalus Judit

Kardalus Judit

Állatasszisztált terápia/ Kutyás terápia

Kardalus Judit vagyok, ének-zene karvezetés szakon végeztem, évekig tanítottam különböző iskola típusokban, de mindig hiányzott mellőlem valaki, akivel még közelebb tudok kerülni a gyerekek szívéhez. Igen, a kutya! ?
Kutyákkal közel 20 éve foglalkozom, terápiás kutyáim vannak, rehabilitálok, illetve vakvezető kutyákat nevelek.
 Most Zseni dolgozik velem, aki 2021 szeptemberében született, fekete színű Labrador 
 Retriever fajtájú kutyus, érzékeny, kedves, dinamikus személyiség, labdamániás és nagy
 csodálója a gyerekeknek.

 Mottónk:

  „A játékmotívumot, amely fontos az emberi természetben, a művelődés érdekében kell   mozgósítani. Az oktatásnak szoros kapcsolatban kell lennie azzal, amit a gyermek szeret     csinálni, amire kíváncsi.” G. Stanley Hall (pszichológus)

Maticsek Orsolya

Maticsek Orsolya

Dietetikus, sport dietetikus

Maticsek Orsolya vagyok, dietetikus és sport-specifikus dietetikus. ?? Ha próbálkoztál már bármilyen diétával, biztosan tapasztaltad, hogy milyen nehéz az átállás. Felnőtt fejjel igencsak ragaszkodunk a szokásainkhoz. De van egy jó hírem: gyermekkorban sokkal könnyebb új szokásokat kialakítani. Szülőként emiatt fontos időben felismerni, hogy gyermeked egészségére most tudsz még igazán hatással lenni.

Legyen szó egészséges táplálkozásról, ételallergiákról vagy intoleranciákról, szelektív evő, túlsúlyos vagy versenysportoló 1-16 év közötti gyerekekről, illetve viselkedési tünetek enyhítéséről, személyre és családra szabott közös tervvel segítek, hogy az étrendbeli változtatás minél gördülékenyebb legyen. ? Tudom, hogy az idő milyen értékes, ezért nálam garantáltan csak egyszerű megoldásokkal, receptekkel fogsz találkozni. Hiszek a közös munkában, ezért szükség esetén gyógypedagógussal és pszichológussal dolgozom együtt. ?

Tapasztalataim alapján legtöbbször nem elég egyetlen tanácsadás, hanem folyamatos támogatásra van szükség. Hiszen mindig merülhetnek fel új problémák és kérdések az átállás alatt. Csomagjaimat úgy állítottam össze, hogy szükség esetén akár 3 hónapon keresztül szinte folyamatosan a rendelkezésedre állok, motivállak és minden kérdésedre válaszolok. Várlak dietetikai konzultációmon, hogy közösen megalapozzuk gyermeked hosszú távú egészségét.