Mozgalmasan telt a Napközis tábor első hete, amely az 🌏Öt nap alatt a Föld körül🌏program nevet kapta.

A gyerekekhez sorra érkeztek a látogatók, akik érdekesebbnél kreatívabb programmal foglalták le a zsizsegő gyermekeket.

A tábor nyitó programjaként Regős Judit ült le a kicsik közé és az ENSZ működéséről osztott meg néhány érdekes dolgot a hallgatósággal.  Az előadást egy kvízjáték zárta, amiben a gyerekek lelkesen vettek részt, és számunkra is meglepő módon okosabbnál okosabb válaszokat adtak, közülük egy 6 éves kislány volt, aki a legtöbb jó választ tudta a témáról. A gyerekek még azt is tudták, hogy a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány tagja-e a az ENSZ ECOSOC bizottságnak. Minden helyes válasz pecsétet ért a csapat tagok számára, amiket az Öt nap alatt a föld körül témájú hetünk egész tartama alatt gyűjtögethettek a táborozók a különböző programok alkalmával. A legjobban teljesítő csapat az utolsó napon különleges tábori csemegét kapott, a fényképes oklevél mellett mely egy kis emlékül szolgált az együtt töltött időről. Nem volt nehéz a versenyszellemet életben tartani, a gyerekeknek folyamatos volt az érdeklődése azután, hogy miért lehet pecsétet kapni, hogy ezzel biztosítsák a saját csapatuk győzelmét a tábori hét végén. Következő látogatóként Bisztricsány Linda érkezett a táborba és a tőle megszokott módon zenés foglalkozásra invitálta a táborozókat.  Linda különböző országrészek sajátosságait mutatta be a zenén keresztül. Mesélt arról, hogy milyen eltérő kultúrájú törzsek élnek még a föld bolygónkon, és megismertette a fiatal hallgatóságot a törzsek különlegesen sajátos zenéjével, táncával. Aki kedvet érzett énekelhetett, táncolhatott az újonnan megismert dallamokra.

Ezután Melinda érkezett a táborba, aki a közvetlen környezethez kapcsolódóan játékos feladat keretében felfedezésre hívta az ifjúságot. Megtapasztaltuk milyen különbség van kavicson vagy homokon sétálás közben, milyen érzés egy faháncshoz érni, vagy a víz, sár, fű érintése. Ez a program a gyermekek úgynevezett szenzomotoros fejlesztését célozta meg mely az idegrendszer érését elősegítő nagy- és finommozgást fejlesztő terápia.

A tábor záróprogramjaként Julcsa a minimuzsika foglalkozást tartó segítőnk érkezett a Föld témájú tábori hétre, aki egy fantázia földrész kitalálását adta feladatnak a gyerekseregnek. A csapatok két különbözőképpen érdekes fantázia helyet talált ki, amit egy óriási lapra rajzoltak le, melyen bemutatták, hogy az elképzeléseik alapján mi jellemző a létrehozott helyre, milyen kultúrát képzeltek el, vagy például milyen emberek lakják. Az egyik képzeletbeli földrész neve Szodicska-Pálmafa-sziget volt a másiké Irandia.

A fő tábori programok mellett, természetesen úsztunk, kézműveskedtünk, ahol maszkok, legyezők és papírmasé földgömbök készültek az ügyeskezű gyermekek által. A napközis tábor zárása az utolsó közös ebéd és a két csapat közötti eredményhirdetése volt, ahol bár szoros volt a verseny,de kihirdettük a legügyesebb csapatot, és mindenki megkapta a tábori oklevelet és mosolygós csoport fényképet, amellyel a közösen átélt élményekre tudnak majd visszaemlékezni.