A napközis tábor második hetében egy Állati küldetésen vettek részt a táborozók. Az első napon két csapatra oszlott a gyerek sereg, hogy az egész héten keresztül tartó feladatok és játékok során megnyerhető pontokat megszerezve támogassák saját csapatuk első helyezését és megnyerhessék a különleges tábori csemegét. Ezen a héten a Szárnyas kecskék és a Dzsungel védelmezői nevű csapatok mérték össze képességeiket. Elkészültek a csapatzászlók, az egyedi pecsét gyűjtő füzetek, amelyekbe meg is kezdődött a gyűjtögetés, hiszen minden tevékenység pecsétet ért. A csapatok saját csapat indulót költöttek és mesét találtak ki a fantázia nevüknek megfelelően. A héten érkező tábori gólyák szintén hétfőn kapják meg a tábori sapkáikat, amiket saját ízlésüknek megfelelően nagyörömmel díszítettek.

Kedden ügyességi feladatok vártak a csapatokra, többek között zenés- táncos-mozgásos, illetve kreatív- alkotó feladatok állítottak kihívást a kicsik elé. A nap végére el is készült a saját kis állatkert, ultra cuki állatfigurák készültek színes papírból, spatulára; unikornis, medve, zsiráf, daru, béka- szoros volt a verseny az ügyes kezű gyerkőcök között.

A hét közepén, szerdán több látogatónk is volt.  Benézett a táborba Nyakas Gábor – kutyakiképző, Tyson kutyával, akit a gazdája, Bálint kísért el, hogy menedzselje Tyson utazását. Gábor nagyon sok okos és hasznos gondolattal látta el az apróságokat, akiknek voltak ismételt információk, és újként megtanultak is. A nap aktivitása az íjászat volt, amit Romvári Ádám tanított a gyermekeknek, akik nagy örömmel próbálgatták a sportot. Természetesen a mai nap a programok alatt is folyamatosan volt lehetőség a pecsét gyűjtésre, mivel a verseny péntekig tart.

Állati küldetésben voltak a gyerekek csütörtökön; vaktérképen kellett elhelyezni állatok rajzait a kontinenseken és közben tovább folytatódott a kreatívkodás és a gyerekek különböző kézműves technikával sok- sok állatkát készítettek.

A hét búcsúzó napján pénteken mindenki kíváncsian várja ki lesz az eredményhirdetés győztese. A hétközepén nyújtott aktivitásnak köszönhetően a gyerkőcök ilyenkor már kicsit fáradtabbak, de egy utolsó közös tánci- táncira azért mindenki vevő. Ebéd után elbúcsúznak a csapatok egymástól és az Állati küldetés teljesítéséről kapott emléklappal és fényképpel büszkélkedve indulnak a táborozók haza.