Az érzelmi intelligencia fejlesztés, családdá alakulás támogatása pici korban elengedhetetlen!

A Szülők Háza Család saját fejlesztésű foglalkozásait: Minimuzsika, Izgő-mozgó torna és a Miniművész erre találtuk ki, amelyben együttesen támogatjuk a családdá alakulást és a gyermek érzelmi fejlődésének előmozdulását.

Nézzük, miben mások  ezek, mint a legtöbb gyermekfoglalkozás?

A legfontosabb, hogy mi a Szülők Háza Családban ezekkel a programokkal a gyermekek érzelmi intelligenciáját fejlesztjük, mert úgy gondoljuk, a családalapítás korai szakaszában elsősorban érzelmileg kell megérni, nem tudatilag. Ezt segítik ezek a foglalkozások azon a nyelven, amit a kisgyermekek értenek; zene, mozgás, bütykölgetés.

A foglalkozások gyökere egy, az életkornak megfelelő sajátos dramatikus játék, amelyben mindig egy történet bontakozik ki és az ismert mondókák mellett minden alkalommal egy új mondóka, hangszer megismerésére kerül sor. A mesék és a képzelet világával való ismerkedés a gyermekek befogadó képességének aktivitását és növelését biztosítja. A különböző fantáziajátékok során a gyerekek mondókákat, klasszikus gyermekverseket ritmikus mozgás kíséretében mondogatnak, amelyeket igényes zenével ötvözünk és közben mozgunk, éneklünk.

A Minimuzsika a gyermekek kifejező képességére és beszédkészségére együttesen hat és ezzel együtt a fejlődő szervezet zenei és ritmusos érzékének megalapozására használható tökéletes eszköz. Az önkifejező és zenei készségek alapozásán, előhívásán túl a program fő célja az együtt éneklés, az együtt mozgás örömének megélése, a szülő és a gyermek közösen eltöltött játék ideje. Célcsoport: 6 hónapos kórtól 4 éves korig.

Az izgő-mozgó tornán a testséma és a mozgáskoordináció fejlesztése áll a középpontban, amellett, hogy a szülő a gyermekével minőségi, hasznos időt tölt együtt egy befogadó közösségben. A torna állatokról, természetről, különböző tevékenységekről szóló történetek eljátszása során, egyszerre fejleszti a képzeletet, az izomtónust, erősíti a vázizomzatot, javítja a testtartást, előkészítve a későbbi olvasás-, írás készség kialakulását. Célcsoport: 2 éves kortól 4 éves korig.

A Miniművész egy kreatív kézműves foglalkozás bölcsis korosztálynak, ahol különböző technikákat próbálhatnak ki a gyerekek. Remek alkalom arra, hogy a gyermek megtapasztalhassa a szabad alkotás örömét, kibontakoztathatja kreatív gondolkodását és a szülők csatlakozásával, a közös ajándék készítésének örömét. A program többek között fejleszti a finommotorikát, a szem-, kéz koordinációt és a problémamegoldó képességet. Célcsoport: 1,5 éves kortól 4 éves korig.

Ezek a saját fejlesztésű módszerek segítséget nyújtanak a gyermekek tágabb környezetbe való beilleszkedéséhez, a zenei élmények feldolgozásához és ezzel együtt a gyermek és a szülő által eltöltött közös minőségi idő eltöltéshez. Fontos, hogy a szülő és gyermeke közösségbe járjanak és egy csoport tagjai lehessenek.

A foglalkozások vezetője Bisztricsány Linda, aki már 20 éve tart drámafoglalkozásokat gyerekeknek fél éves kortól egészen a gimnazista korosztályig. Pályakezdőként  a Szülők Háza Családban kezdett el gyerekekkel foglalkozni és azóta is a Szülők Háza Család bölcsődéinek munkatársa. Linda óvodapedagógia szakon végzett, majd több drámapedagógus képzéssel bővítette kvalitásait, ezen kívül 10 évet az Apró Színház Társulatban játszott, jelenleg  a Cheeky Világzenei kórusban énekel, aktív külső munkatársa a Nyitott Kör Színházi Nevelési Társulatnak és játszik afrikai dobokon is. Ezt a sokszínű és színes világot igyekszik Linda belevinni a foglalkozásaiba is, hogy minél színesebbek és izgalmasabbak legyenek.

A Szülők Háza Család bölcsődéiben a Minimuzsika, az Izgő-mozgó torna és a Miniművész foglalkozások várnak a gyermekekre, délutánonként pedig szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt gyermekével, hogy megismerkedjen velünk és bekapcsolódhasson a napközbeni programjainkba. Szeretnénk bíztatni minden szülőt, hogy látogassanak el valamelyik bölcsődénkbe, hiszen tudjuk, mekkora szükség van a kezdeti időszakban a támogatásra. A  Szülők Háza Család jelmondata pedig a „Családokból közösséget alkotunk”, szerintünk itt a helyed!